בסיור שערך רכז הפסולת של המשרד להגנת הסביבה - אורן הרמן, נתגלתה בנשר ברחוב המסילה מעין תחנת מעבר פיראטית, שטח גדול עם מצבורי פסולת בניין. פעילות ממוקדת של יחידת האכיפה של האיגוד הובילה לבעלי המתחם. בעלי המתחם קיבלו התראה והתבקשו לנקות את הפסולת ולהטמינה על פי החוק. מיד לאחר מתן התראה לניקוי - השטח נוקה וצוחצח. בעלי המגרש הוזהרו לשמור על הסדר.
הבוקר נפגשו ראשי הרשויות מאזור חיפה ויו"ר איגוד ערים להגנת הסביבה עו"ד שרית גולן עם השרה להגנת הסביבה, ח"כ גילה גמליאל, לדון בנושא האתגרים הסביבתיים במפרץ חיפה ובצרכיהם של הרשויות מול המשרד להגנת הסביבה.
השרה דיברה על קידום מפרץ החדשנות, ועל כך שהמפעלים באזור מפרץ חיפה מעמידים כמיליון וחצי תושבים ברמת סיכון בריאותית יום-יומית. כמו כן היא הוסיפה שהמשרד להגנת הסביבה שם לו למטרה לטפל בבעיות ובמפגעים מהמפעלים הפטרוכימיים במפרץ וביקשה מראשי הרשויות להציג בפניה את הצרכים שלהם מהמשרד.
לדברי השרה לאיכות הסביבה - גילה גמליאל על פי החלטת הממשלה: מנכ"ל משרד ראש הממשלה יעמוד בראש ועדה של מנכ"לים וביחד יגבשו תוכנית שתמצה את הפוטנציאל הכלכלי, החברתי והסביבתי של מפרץ חיפה ויהפכו אותו למקום שכדאי להשקיע בו. השרה רואה את עצמה כמי שמובילה את מפרץ חיפה לאזור ירוק וסביבתי.
יו"ר איגוד ערים אזור מפרץ חיפה – עו"ד שרית גולן שטיינברג: "אני מברכת על קידום התוכנית שהציגה השרה כחלק מקידום החדשנות בפרץ חיפה. הצגתי בפני השרה את הקשיים הקיימים בסביבתנו וביקשתי סיוע לקידום פתרונות בטיפול בפסולת ובפיתוח טכנולוגיות חדשות. כולי תקווה שהפתרונות יגיעו בהקדם, ושבקרוב נוכל להציג תוכניות לקידום מפרץ חיפה כאזור ירוק ובריא ונטול מפעלים פטרוכימיים".
ישיבת מועצת העיר חיפה שלא מן המניין בהשתתפות המשרד להגנת הסביבה ואיגוד ערים אזור מפרץ חיפה להגנת הסביבה
ביום שלישי האחרון נערכה ישיבת מועצת העיר חיפה שלא מן המניין בהשתתפות המשרד להגנת הסביבה ואיגוד ערים אזור מפרץ חיפה להגנת הסביבה, בנושא סקירת הליכים ופעולות בעקבות מפגעי ריח ודלקים מחוות המכלים בקרית חיים, וממצאי השימוע שערך המשרד להגנת הסביבה לחברת תש"ן.
תש"ן הינה חלק ממארג מאוד גדול וסבוך במשק האנרגיה של התעשיה הפטרוכימית הממוקם במפרץ חיפה ולצד הרצון להזיזם ממפרץ חיפה ובהקדם, יש לבחון את הדרכים באופן נכון וחכם בכדי לא להביא להשלכות ולנזקים חמורים יותר באזור. במסגרת הישיבה סקרו יו״ר האיגוד והמנכ״ל את הפעולות השונות אשר ביצע האיגוד בטיפול במפגעי הזיהום הקשה מחוות המיכלים תוך התייחסות למסקנות השימוע בהגנת הסביבה ולפעולות הנוספות הנדרשות לביצוע.
עמדת האיגוד הינה כי יש לסלק את חוות המיכלים מקרית חיים בהקדם האפשרי, ועד אז יש לטפל במפגעים ממנה בשילוב כוחות של העיריה, האיגוד והמשרד להגנת הסביבה.
מוזמנים לצפות בדברי יו״ר האיגוד והמנכ״ל מתוך הישיבה.
לצפייה בישיבה המלאה ניתן להיכנס לקישור המצ״ב: https://bit.ly/34Xa3iB
דו"ח המפל"ס החדש ובו מידע מקיף אודות המפעלים הגדולים בישראל הפולטים מזהמים שונים, לעומת הדו״ח הקודם
שלשום פרסם המשרד להגנת הסביבה את דו"ח המפל"ס (מרשם הפליטות לסביבה של המפעלים בישראל) ובו מידע מקיף אודות המפעלים הגדולים בישראל הפולטים מזהמים שונים. לעומת הדו״ח הקודם, הגיעה בז״ן למקום התשיעי מבין עשרת המפעלים המזהמים בישראל בזכות הפחתה בפליטות (אך גם בזכות העובדה שמפעלים נוספים מזהמים יותר), ואנו באיגוד מברכים על כך.
עם זאת, השמחה מוקדמת מדי. יש לזכור כי רק בחודש יולי האחרון פירסם המשרד להגנת הסביבה את דו״ח מדד ההשפעה הסביבתי ודרוג חברות התעשייה המזהמות בישראל, שם ניתן לראות כי סכום הציון של שלושת מפעלי קבוצת בז״ן (בז״ן, גדיב וכרמל אוליפינים) מביאה את הקבוצה להוביל בראש רשימת בעלי מדד ההשפעה הסביבתי הגבוה ביותר וכחברה המזהמת ביותר בישראל, כל זאת כאשר מדובר בפעילות בסמוך לריכוזי אוכלוסיה.
חשוב לזכור, כי לצד החומרים אשר נסקרו בדו״ח המפל״ס, קיימים עדיין חומרים מזהמים רבים שלא נמדדים. ואכן, לאחרונה רכש האיגוד מערכת ניטור אוויר אשר בכוחה לנטר 60 חומרים נוספים, דבר שיאפשר תמונה אמיתית יותר של מצב הזיהום במפרץ חיפה.
הדו״ח אינו לוקח בחשבון גם את הזיהום התחבורתי, זיהום מאוניות ומשאיות מובילות, אחסון של דלקים ותזקיקים בחוות השייכות לבז"ן ובחברות העובדות עימה.
לבסוף, חשוב לזכור גם כי מדובר בחברה אשר ממשיכה לפעול תחת שגרת תקלות ואשר ננקטים כלפיה פעולות אכיפה בשל הפרת תנאים שנקבעו לה על ידי המשרד להגנת הסביבה. דוגמה לתקלה כזו אירעה היום בבוקר כאשר עשן נפלט מארובת מה"ג 4 במשך כ-20 דקות בשל תקלה שטיבה נחקר כעת. בחברת בז"ן דיווחו כי המתקן נמצא בתהליך השבתה כבר מספר ימים ומסיבה לא ידועה אחד האגפים בו נדלק באופן לא יזום.
בשבועות האחרונים פועל צוות האיגוד להכנת חוות דעת ובה ריכוז התקלות בעלות ההשפעה הסביבתית, ובסיומה יכין המלצות לפעולה לגורמי הרישוי במשרד להגנת הסביבה ובעיריית חיפה.
שימוע לחברת תש"ן במשרד להגנת הסביבה
בעקבות מפגעי הריח המתמשכים, ליקויי התחזוקה ועשרות תלונות של תושבים, נערך אתמול שימוע לחברת תש"ן במשרד להגנת הסביבה ובהשתתפות נציגי האיגוד. השימוע התאפשר לאחר הפעולות שעשה איגוד ערים מפרץ חיפה בשיתוף עם המשרד שהעלו ליקויים רבים באחזקת מיכלי הנפט בחוות המיכלים.
בשימוע הורה המשרד להגנת הסביבה לתש"ן לסגור לאלתר את המכלים הלקויים במתחם. יחד עם זאת, קיימת עבודה רבה להמשך הפעולות מול חברת תש"ן וביניהם סקר קרקעות מזוהמות ודרישתנו לבדיקה של חברה מומחית בתחום מיכלי הנפט.
נזכיר כי עמדתנו העקרונית היא לפינוי חוות המיכלים בהקדם האפשרי מקרית חיים ואלרואי וקוראים לממשלת ישראל לקדם התוכניות לפינוי החווה בהקדם האפשרי.
עד אז, נמשיך לדרוש כי תחזוקת החווה תתבצע לפי תקנים מחמירים שיבטיחו הימנעות מפליטות חומרים מסוכנים ומטרדי ריחות וזאת על מנת להבטיח את איכות הסביבה במפרץ חיפה ובריאותם של הציבור.
פעולותינו הרבות התאפשרו בזכות הדיווחים והסיוע של הציבור וחשוב כי התושבים ימשיכו לעדכן בזמן אמת במפגעי הריח.
מוקד התלונות הטלפוני: 073-3808735 או במוקד התלונות בוואטספ: 054-312-1793
דו"ח מרץ 2020: http://bit.ly/envihaifa-3320
דו"ח יוני 2020: https://bit.ly/Envihaifa-report2
ד"וח אוגוסט 2020: https://bit.ly/Envihaifa-report3
תגובת יו"ר איגוד ערים מפרץ חיפה להחלטה לזמן את מנהלי תש"ן לשימוע
עו"ד שרית גולן - יו"ר איגוד ערים להגנת הסביבה מפרץ חיפה: "החלטת המשרד להגנת הסביבה לזמן את מנהלי תש"ן לשימוע הוא צעד חשוב. הפעילות המשותפת של המשרד והאיגוד נושא פרי. מנהלי החברות לא יוכלו להמשיך לנהוג בהפקרות כלפי הסביבה וכלפי תושבי האזור ואנו נפעל בכל הכלים העומדים לרשותנו על מנת שמפעלים יעשו באמת הכל על מנת שתקלות לא יתרחשו. ואם חלילה תהיה תקלה מנהלי המפעלים ישלמו את המחיר ולא רק הסביבה.
בהמשך לשני הדו"חות הקודמים שהופצו על-ידי איגוד ערים מפרץ חיפה להגנת הסביבה, מובאת להלן סקירה של הפעולות שבוצעו על ידי האיגוד ביחד עם גופים נוספים במהלך התקופה שחלפה.
יצוין, כי במהלך התקופה שחלפה מאז פרסום הדו"ח הקודם, המשיכו התלונות על מפגעי ריחות קשים (לרוב אופיינו כריחות דלק) מצד תושבי קריית חיים להגיע, בעיקר מרחוב דגניה והרחובות הסמוכים, מאזור האצטדיון וקריית חיים.
גם כאן, במהלך התקופה יצאו צוותים של האיגוד לשטח עם קבלת התלונות לבחון עוצמת הריחות וכיוון הגעתם בהתאם לרוחות. הבדיקות חזרו והצביעו על חוות המכלים של תש"ן כמקור הריח.
להלן יפורטו עיקרי הפעולות שבוצעו על ידי האיגוד ביחד עם המשרד להגנת הסביבה ורשות המים וממצאים רלוונטיים. יצויין, כי דו"חות מפורטים של חלק מהפעולות מצויים בתהליכי עבודה ובחינתן גם לצורך הליכים מנהליים ומשפטים של הגופים המעורבים.
הדוחות הקודמים לדו"ח זה:
דו"ח מס' 2 >> https://bit.ly/Envihaifa-report2
דו" מס' 1 >> http://bit.ly/envihaifa-3320
תגובת יו"ר איגוד ערים מפרץ חיפה בעקבות דו"ח מדד ההשפעה הסביבתי ודרוג חברות התעשייה המזהמות בישראל
תגובת יו"ר איגוד ערים להגנת הסביבה מפרץ חיפה להגנת הסביבה, עו"ד שרית גולן שטיינברג: בעקבות הדו"ח שפורסם הבוקר במשרד להגנת הסביבה על מדד ההשפעה הסביבתי ודרוג חברות התעשייה המזהמות בישראל, ניתן לראות כי מפעלי מפרץ חיפה; בז"ן, כרמל אוליפינים, גדיב ועוד מככבים בראש רשימת 20 המפעלים בעלי מדד ההשפעה הסביבתי הגבוה ביותר. מתחם בז"ן מחולק לכמה מתחמים במדדים אלו, אך אם נבדוק את בז"ן כמתחם אחד הוא יכבוש ללא כל צל של ספק את המקום הראשון כחברת התעשייה המזהמת ביותר.
חשוב לומר שלמרות כל הפעולות שלכאורה ננקטו על ידי חברת בז"ן להפחתת הזיהום, מידי שנה בכל דו"ח, פעם אחר פעם היא מככבת בחמישה הראשונה. הדבר מצביע על צורך שלנו ביחד עם המשרד באכיפה מוגברת מעל ומעבר, לצד המשך הפעילות עד לסגירתם הצפויה עד שנת 2025.
ולמרות הדו״ח המצביע על קיומם של מפעלים רבים מזהמים, מקדמת הממשלה תיקוני חקיקה להפחתת הרגולציה הסביבתית.
האיגוד הבהיר כי הוא מתנגד לנסיון לעשות שימוש בחוק ההסדרים על מנת להקטין את הכח של השלטון המקומי בפיקוח על המפעלים המזהמים. מתוך הנקודה העיקרית והחשובה ביותר שמפעל אשר נמצא בתוך אזור גאוגרפי מסוים צריך להתנהל על ידי אותה רשות בה הוא ממוקם, רשיון העסק של המפעל המזהם צריך להינתן ולהיות מובל על ידי אותה הרשות בה הוא ממוקם. אנחנו, אלו שמכירים את התנהלות המפעלים, את ההשלכות שבהם ואנחנו אלו שצריכים לנהל את האכיפה מול אותו עסק. אסור לנו לאפשר הסדרה שהוקפת את הרשויות המקומיות.
יש האומרים כי זו אינה תקופה נכונה לשינויים בתחום הכלכלה, אך עם זאת הקלות בה מתנהלים הרגולטוריים בתחום הסביבה היא פגיעה ממשית בחיי האדם. לא יתכן ששינויים בחקיקה יבוא על חשבון הציבור ובבריאות התושבים, אנחנו חייבים להתנגד לכך.
אני קוראת למשרד להגנת הסביבה ולשרה גילה גמליאל שעד כה עשתה עבודה נפלאה, להמשיך ולהוביל את הקו שיציל ממוות את מפרץ חיפה. לעזור לנו להמשיך ולפעול בכל דרך אפשרית על מנת להוציא את המפעלים המזהמים מאזור מפרץ חיפה, ויפה שעה אחת קודם.
הבוקר נשלחו מכתבי התנגדות מטעם איגוד ערים מפרץ חיפה אל השרה לאיכות הסביבה – הגב' גילה גמליאל ולמשרד האוצר, ובהם מפורטות הסכנות המרכזיות בתיקוני החקיקה המתוכננים במסגרת חוק ההסדרים וביניהם בחוק רישוי עסקים וחוק אוויר נקי. מטרת התיקונים היא לכאורה לטייב את הרגולציה הסביבתית, ובפועל הם מחלישים מאוד את המשרד להגנת הסביבה ואת רשויות הרישוי.
המשרד להגנת הסביבה הינו משרד משמעותי וחשוב כפי שהוכיחה השרה גילה גמליאל באינספור נושאים הנוגעים לאנרגיות מתחדשות, תחנות כח, סגירת המפעלים במפרץ ועוד. האיגוד מתנגד לכל הכפפה של המשרד הזה לשיקולים כלכללים במסווה של ייעול.
מצורף המכתב: ייעול הליכי הרגולציה במשרד להגנת הסביבה.
הבוקר נשלחו מכתבי התנגדות מטעם איגוד ערים מפרץ חיפה אל השרה לאיכות הסביבה – הגב' גילה גמליאל ולמשרד האוצר, ובהם מפורטות הסכנות המרכזיות בתיקוני החקיקה המתוכננים במסגרת חוק ההסדרים וביניהם בחוק רישוי עסקים וחוק אוויר נקי. מטרת התיקונים היא לכאורה לטייב את הרגולציה הסביבתית, ובפועל הם מחלישים מאוד את המשרד להגנת הסביבה ואת רשויות הרישוי.
המשרד להגנת הסביבה הינו משרד משמעותי וחשוב כפי שהוכיחה השרה גילה גמליאל באינספור נושאים הנוגעים לאנרגיות מתחדשות, תחנות כח, סגירת המפעלים במפרץ ועוד. האיגוד מתנגד לכל הכפפה של המשרד הזה לשיקולים כלכללים במסווה של ייעול.
בהמשך לפעילות האיגוד בעקבות מפגעי הריחות באזור קריית חיים, ובהמשך לדו"ח הביניים שהתפרסם בתאריך ה-12/3/2020 אודות הפעולות שביצע האיגוד באיתור וטיפול בתלונות מול חוות המכלים של תש"ן נעדכנם כי במהלך התקופה שחלפה המשיך האיגוד לפעול מול חברת תש"ן ומול גורמי הממשלה השונים כדי למצוא את הגורם לריחות בתוך מפעלי תש"ן.
במהלך התקופה שחלפה המשיכו להתקבל באיגוד תלונות נוספות בדבר ריחות דלקים באזור קריית חיים, כאשר ניתוח כיווני הרוח הצביע על כיוון חוות המכלים.
צוות האיגוד ממשיך לערוך בדיקות ולפעול על מנת למצוא את מקור הריחות.
מצ"ב דו"ח הטיפול במפגעי הריח מול חברת תש"ן.
דו"ח הביניים מחודש מרץ >> https://bit.ly/envihaifa-3320
חדש באיגוד ערים להגנת הסביבה מפרץ חיפה דיווח על תלונות ב- Whatsapp
מהיום כל תלונה, כל מפגע וכל תקלה פשוט שולחים בהודעה ל- Whatsappשמספרו 054-312-1793. כונני האיגוד יבדקו את התקלה ויפעלו לתקנה.
איגוד ערים מפרץ חיפה להגנת הסביבה השיק השבוע שירות חדש המאפשר לחזק את הקשר עם התושבים ולהעניק להם מענה מהיר, שרות תלונות באמצעות ה-Whatsapp. השירות זמין לכלל הציבור, והוא מאפשר לתושבים לשלוח תלונות על מפגעים סביבתיים וצילומים בזמן אמת ובאופן פשוט. התלונות יתקבלו באיגוד בשעות העבודה ויטופלו במיידית.
עו"ד שרית גולן שטיינברג, יו"ר איגוד ערים: "שירות התלונות ב- Whatsapp הינו צעד נוסף בתהליך שעובר האיגוד. מטרת האיגוד לשמור על קשר רציף עם התושבים ברשויות, להעניק להם מענה ופתרון למפגעי הסביבה. אומנם התושבים יכולים לשוחח דרך המוקד עם האיגוד, אך הבחנו בביקוש לשלוח תמונות על מפגעי הסביבה, ובכך לסייע גם לפקחי האיגוד. ולכן שירות זה חשוב מאוד עבורנו, משום שהוא צעד לחיבור בין האיגוד לתושבים וללא מתווכים".
על מנת לשלוח תלונות באמצעות השירות החדש יש לשמור את מספר ה-Whatsapp, ופשוט לדווח, מומלץ לצרף תמונה ברורה של המפגע. שירות זה מצטרף לשורת פעילויות שהאיגוד יזם לאחרונה על מנת לחזק את הקשר עם התושבים, כאשר בין היתר התווסף ערוץ טלגרם וקבוצת Whatsapp לדיווחים מיידים לתושבים על מפגעי סביבה ופעילותו של האיגוד, ולאפליקציית ניטור האוויר של האיגוד שמשקפת את מצב איכות האוויר במפרץ חיפה באופן תדיר. כמו כן מוקד הפניות הטלפוני ימשיך לעבוד כרגיל ולקבל גם כן תלונות מהתושבים.
ד"ר עופר דרסלר, מנכ"ל איגוד ערים: "אני מברך על תחילתו של השירות החדש. שירות שיאפשר קשר נוסף ובלתי אמצעי לתושבים עם האיגוד. מדובר בעוד צעד שהאיגוד מפעיל למען חיבור התושבים עם האיגוד, ולמען שמירה על איכות הסביבה במפרץ חיפה. אנו מבקשים מהציבור לשים לב לסביבה, להקדיש כמה דקות לדווח על המפגע, ובכך לעזור לנו במשימה זו. נמשיך לפעול על מנת להפוך את האיגוד לגוף נגיש לציבור התושבים".
מספר ה- Whatsapp לדיווחים הוא: 054-312-1793
או בלחיצה על הקישור>> https://bit.ly/envihaifa-whatsapp
ל"ג בעומר הינו אחד החגים האהובים על ילדים ובני הנוער. היערכות לערב זה נמשכת כמה ימים מראש; תחילה נערכים חיפושים אחר המקום האידאלי למדורה שלרב נעשה בטבע או בשטחי שכונות המגורים, לאחר מכן באיסוף הקרשים, הכנת שקי תפוחי אדמה, ולקינוח שיפודי מרשמלו. זהו לילה ארוך מול המדורה המפוארת מכל המדורות האחרות בשכונה. אך, לצערנו הלילה הזה מסתיים עם זיהום סביבתי בפסולת מושלכת, פגיעה בנוף בשטחים הפתוחים ובערים, וזיהום אוויר ברמות גבוהות מאוד מביום רגיל, שמשמעותם נזקים בריאותיים לנו, לסביבה ולכדור הארץ.
באיגוד ערים מפרץ חיפה להגנת הסביבה מסבירים כי למרות שהערב החגיגי של הילדים ובני הנוער בוטל, יש להסתכל על היתרונות הנוספים והחשובים בביטול ערב ל"ג בעומר. ובכך ללמוד מהם לשנים הבאות.
ד"ר עופר דרסלר, מנכ"ל איגוד ערים מפרץ חיפה מסביר: ״מבדיקות בתחנות הניטור של האיגוד הבוקר (שלישי 12.5.20) נראה בברור שלא היו בלילה, ערב ל"ג בעומר, עליות בריכוזי חלקיקים ופחמן חד חמצני CO. הציבור ציית להנחיות שלא להדליק מדורות דבר שהתבטא בברור באיכות האויר״.
ביום חמישי האחרון ד"ר דן גוטליב, מרכז חינוך סביבתי וקיימות באיגוד, לקח חלק בצוות השופטים של יריד חקר מדעי ופתרון בעיות "קיימים ומקיימים". זהו היריד הראשון מסוגו שערך משרד החינוך באופן מקוון לאור המצב.
במסגרת היריד השתתפו בתי ספר מרשויות מפרץ חיפה, והציגו את סיכום העבודה שעשו התלמידים במשך שנת הלימודים. נציין את בתי הספר של טירת הכרמל שעסקו בחקר התייעלות אנרגטית במבנים, כמו בחירת צבע וחומר מבודדים.
האיגוד משתף פעולה עם משרד החינוך ביריד זה כבר שנים רבות, ובמשך השנים הירד התקיים תמיד במדעטק.
אנו באיגוד ערים מפרץ חיפה תמיד שמחים לקחת חלק בחינוך דור העתיד למען שמירה על איכות הסביבה.
ביום חמישי האחרון ד"ר דן גוטליב, מרכז חינוך סביבתי וקיימות באיגוד, לקח חלק בצוות השופטים של יריד חקר מדעי ופתרון בעיות "קיימים ומקיימים". זהו היריד הראשון מסוגו שערך משרד החינוך באופן מקוון לאור המצב.
במסגרת היריד השתתפו בתי ספר מרשויות מפרץ חיפה, והציגו את סיכום העבודה שעשו התלמידים במשך שנת הלימודים. נציין את בתי הספר של טירת הכרמל שעסקו בחקר התייעלות אנרגטית במבנים, כמו בחירת צבע וחומר מבודדים.
איגוד ערים מפרץ חיפה משתף פעולה עם משרד החינוך ביריד זה כבר שנים רבות, ובמשך השנים הירד התקיים תמיד במדעטק.
אנו תמיד שמחים לקחת חלק בחינוך דור העתיד למען שמירה על איכות הסביבה.
מצורפת מצגת של משרד החינוך על יריד זה >> https://bit.ly/existing-existing
תלונה על פסולת בניין ברחוב השקד ברכסים
לפני כשבועיים התקבלה תלונה באיגוד על פסולת בניין ברחוב השקד ברכסים.
פקחי האיגוד הגיעו למקום ואיתרו את המשליך (חיפאי). המשליך קיבל קנס והתבקש לפנות את הפסולת, הפינוי בוצע תוך מספר ימים.
צוות האיגוד מודה לתושבי רכסים על שיתוף הפעולה, ועל העזרה בשמירת איכות הסביבה.
תלונות תושבים על ריחות רעים בקרית חיים
היום בשעות הבוקר הגיעו לאיגוד תלונות תושבים על ריחות רעים בקרית חיים.
כונן של האיגוד אשר יצא למקום אישר כי אכן קיימים מפגעי ריחות. הכונן בחן האפשרות למקור הריחות בנמל הדלקים ובתש״ן. בנמל הדלקים לא נמצא כל מקור לריחות.
מקור הריח נמצא בתש״ן אשר הודיעו כי הם ביצעו עבודות אחזקה במגוף פורק לחץ ואשר גרם לפליטות חומרים מזהמים וביניהם h2s שהיה מקור הריח.
בשל העובדה כי הבוקר לא היו רוחות, הרי שלא היה פיזור של החומרים.
האיגוד יפנה לתש״ן בדרישה להתריע מראש על פעולות שכאלו לאיגוד (ולא בדיעבד) על מנת להתריע את הציבור ולתאם הפעולות מבחינת מזג האוויר הצפוי.
במקביל נבחן אפשרות לשימוש בטכנולוגיות להפחתת פליטות בהליך כגון זה.
אנו מודים לתושבים העירניים שדיווחו על הריחות ומבקשים מכם להמשיך ולדווח אם חווים מפגעים סביבתיים.
אנו נמשיך לפעול לאיתור ולמניעת הישנות המקרים.
חג הפסח לשנת 2020 הוא חריג מכל חגי הפסח שכולנו מכירים, הרבה השתנה בפסח הזה בעקבות מגפת הקורונה. תושבי מפרץ חיפה והארץ כולה התבקשו להישאר בבתים, ובחג הפסח הוטל סגר כללי על כל תושבי הארץ. עם זאת, צוות איגוד ערים מפרץ חיפה ממשיך גם בימי החג ומגפת הקורונה לערוך כדרך שגרה את ניטור האוויר, לענות לפניות, לטפל בתלונות בנושאי קרינה רעש ומפגעים סביבתיים נוספים. ומסתמן כי מדידות הרעש וזיהום האויר שונות השנה מכל חג פסח שהיה.
בעקבות מזג האויר והאינברסיה צפויים להימשך באזור המפרץ ריחות רעים גם בימים הקרובים
בעקבות מזג האויר והאינברסיה צפויים להימשך באזור המפרץ ריחות רעים גם בימים הקרובים.
איגוד ערים להגנת הסביבה מעדכן כי בעקבות האינברסיה (תופעה מטרולוגית שבה האויר כלוא ואיננו מתפזר) צפויים גם בימים הקרובים מפגעי ריחות כפי שהיה במהלך האתמול ברחבי אזור מפרץ חיפה.
באיגוד מציינים כי בנוסף לבדיקת תלונות הריח בשכונות עצמן, יצאו צוותים של המשרד להגנת הסביבה לבדוק את מוקדי הריח האפשריים במתקני בז"ן ומט"ש חיפה כדי לוודא שלא קיימת תקלה או פעילות חריגה.
עו"ד שרית גולן יו"ר האיגוד : " על האמת להאמר, בכל השנה אנו סופגים את הריחות הללו, למזלנו מזג האויר והרוחות מפזרים אותם לכל הכיוונים ואז התושבים פחות סובלים. כאשר יש אינברסיה האוויר כולא את החומר ואז אנו סובלים ממטרדי ריחות קשים.
במכון לטיהור שפכים החלו בפרוייקט שמטרתו כיסוי הבריכות החיצוניות שיבטיח הפחתה בפליטות הלא מוקדיות של גופרית.
בבז״ן הקימו מתקנים לטיפול בריחות וכיסוי האגנים.
למרות כל אלו, מפגעי הריחות במצבי מזג אוויר חריג נמשכים ואנו נפעל כדי לייצר פתרונות מתאימים כדי שלא להיות תלויים ברוחות שבאות או לא.
בשורה התחתונה, נראה כי קשה עד בלתי אפשרי לאוכלוסייה להתקיים ליד מוקדי תעשייה פטרוכימית״.